Menu

Yin Yoga

Een soepeler lichaam zonder krachtinspanning

Wat is Yin Yoga?

Yoga is een filosofie die je leert om lichaam en geest te beheersen, de innerlijke kracht in jezelf. In de yogafilosofie spreekt men van twee soorten yoga namelijk Yin & Yang. Dit is een zachtere vorm van yoga waarbij de klassieke yogahoudingen op een meer ontspannen manier worden uitgevoerd.

Het verschil tussen Yin en Yang

Yin Yoga werkt op de fascia (het bindweefsel) en is statisch. Terwijl Yang Yoga ritmisch is en werkt op de spieren en het bloed. Yang Yoga is zeker niet slecht want Yin kan niet zonder Yang en omgekeerd.
Maar om een betere balans in het lichaam te krijgen, moet je het tegenovergestelde doen van wat je lichaam te veel heeft. Aangezien alles binnen onze maatschappij draait rond Yang (presteren) moeten we het lichaam terug in evenwicht krijgen door aan Yin Yoga te doen.
Yin yoga geeft je de tijd om elk aspect van je lichaam te voelen.

Voordelen van Yin Yoga

Het effect van Yin Yoga is een soepeler en sterker lichaam met meer energie. Het is de perfecte aanvulling bij de yang stijlen. De meridianen worden gestimuleerd en bereiden de organen en de geest voor op meditatie.

Workshops & retreats

Hebt u vragen betreffende workshops en/of retreats of wil je Yin Yoga opnemen in jouw organisatie, neem dan zeker contact op via de contactpagina.

Back to Top